برای اونا که با ما آشنا نیستن!
رسانیوم، یه مجموعه دانشبنیان برای ارائه راهکارهای تخصصی به منظور حل مسائل صنعت رسانه و ارتباطات کشور است که فعالیت خود را از 4 سال پیش آغاز کرده و تاکنون به مشتریان متعددی خدمات دانشپایه خود را ارائه نموده است.
روشهای تحقیق کیفی میگویند فرهنگها قابل مقایسه و انطباق بر هم نیستند و هر فرهنگی خاص و متمایز از فرهنگهای دیگر است. لذا دانشهای برآمده از فرهنگها و متکی به این جهانهای فرهنگی متکثر، متمایز از همدیگرند چرا که چنین دانشهایی محصولِ یافتههای فرهنگی و اجتماعی متفاوت است. باور به واقعیتی بنامِ «دانشهای بومی» و تلاش برای پروراندن آنها البته به معنای درغلتیدن در دام نسبیگرایی نیست بلکه تاکید بر این نکته است که هر فرهنگِ خاصی، موضوعات و مسائل خاصی را مساله مییابد و راهحلهای متفاوتی میجوید.
مسائل یکیاند: عدالت اجتماعی، آزادیهای فردی و جمعی، و امکان داشتن صداهای متکثر برای همگان. آموزۀ مرکزی راهنمای پژوهش کیفی این است که روش تحقیق کیفی به مانند نفسِ واقعیت، نوعی فرایند است و برای فهمِ فرایندها بیش از هر چیزی نیازمند «خلاقیت» هستیم. در اثر حاضر، گروه کثیری از پژوهشگران کیفی از گوشه و کنار جهان در قالب کتابی منحصربفرد کنار هم جمع شدهاند تا جهانی متکثر، متنوع، و پردامنه را بصورتی خلاقانه و از منظرهای گوناگون فهم کنند.
هر کدام از ما در طول سفر زندگی، دانشهایی را به دست میآوریم که از طریق جستجو در گوگل و یا حتی با کمک هوش مصنوعی هم در دسترس نیستند و در دل تجربهها نهفتهاند. رسیدن به این منبع دانشی ارزشمند، هم از طریق تجربه کردن شخصی میسر است و هم میتوان از طریق شنیدن و خواندن تجارب دیگران، به آن رسید. «جهاندیدهها» روایت چهارده نفر از کسانی است که یا محصولات فرهنگی و هنری کشورمان را به جهان صادر کردهاند و یا در فضای رسانهای، کنشگری بینالمللی داشتهاند. این کتاب در تلاش است با تجربهنگاری سفر ایشان، به علاقهمندان فعالیتهای بینالمللی در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه کمک کند. آنها با دیدنِ جهان، جهاندیده شدند و مرور تجاربشان، میتواند آغازگر سفر جهاندیده شدن در عرصه فرهنگ و هنر و رسانه باشد.
کتاب راهنمای عملی ساخت نظریه دادهبنیاد، یکی از ارزشمندترین منابع علمی در حوزه پژوهش کیفی محسوب میشود و میتواند به پژوهشگران و دانشجویان علوم اجتماعی کمک نماید تا با استفاده از راهنماهای موجود، دست به انجام پژوهش کیفی بزند. چارمز در این کتاب از رویکردهای تاریخی نظریه دادهبنیاد نیز استفاده کرده و با مرور ادبیات نظری به مقایسه مکاتب مختلف در حوزه روش تحقیق پرداخته است. همچنین استراتژیهای مربوط به این نظریه و روشهای پژوهشگران برجسته نظریه دادهبنیاد مورد تأکید قرار گرفته است. خواننده این کتاب در ابتدا با مبانی آشنا شده و سپس مراحل شکلگیری نظریه دادهبنیاد را درک میکند و در نهایت دستورالعملی را برای درک نظریه دادهبنیاد برابر خود مییابد.
ساعت 16
نمایشگاه بینالمللی کتاب، مصلی
شبستان، کوشک کتاب